Op EPS kun je bouwen.

Tempex doet het goed in de bouw. Het vormvrije materiaal heeft niet alleen goede isolerende eigenschappen, maar is ook uiterst geschikt om bouwelementen voor woningbouw, (contra)mallen voor de betonbouw en funderingsbekistingen van te maken.
Ontdek de mogelijkheden
Wand van een woning in aanbouw, gemaakt van EPS en verstevigd met hout.
modelbouw
Betonbouw

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van EPS mallen en contramallen voor de betonbouw.

Denk aan bekistingen voor pijlers, landhoofden en zijwangen voor bruggen, maar ook aan tempex vulblokken voor prefab T- en I-liggers. In slechts een fractie van de normale tijd kunnen de liggers ter plaatse van de tussensteunpunten en landhoofden ingeschaald worden. Ook is het mogelijk om de mallen of vulblokken glad af te werken zodat deze goed loskomen van het beton. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een met vezel versterkte plaat met gelcoat, eventueel in combinatie met buigtriplex, betonplex of een polyurethaancoating. Omdat EPS vormvrij is, kunnen wij bijna elke gewenste mal maken.

Lees meer
Lees minder
Rode cirkel met witte tekening die een funderingsbekisting van EPS symboliseert.
Funderingsbekistingen

Tempex is uiterst geschikt om funderingsbekisting van te maken voor balken, stroken of (ronde) poeren. Hierin bieden wij een aantal mogelijkheden:

MegaKist J
De MegaKist J is geschikt als verloren bekisting voor het (op palen) storten van balken en poeren. Dit systeem bestaat uit losse wanden met een ingelijmde houten lat aan de bovenzijde.
Filmpje MegaKist J


MegaKist O
De MegaKist O is opgebouwd uit gelijkvormige contourgesneden segmenten. Door ze in elkaar te schuiven, krijg je een volledig gesloten, ronde bekisting. Deze bekisting is bedoeld voor grote funderingswerken op staal, palen en ronde ringbalken. Door aan de binnenzijde losse gelcoat aan te brengen kun je de MegaKist O ongeveer twee of drie keer gebruiken. Anders blijft hij als verloren bekisting achter.
Filmpje MegaKist O


EkoKist H en E
Deze kisten zijn geschikt als funderingssysteem voor de woning- en utiliteitsbouw op staal. De EkoKist H zorgt voor een combinatie van de strokenfundering en het trasraam. Deze kisten worden geleverd door ons zusterbedrijf Havebo.
Filmpje EkoKist H
Filmpje EkoKist E

Lees meer
Lees minder
Rood met wit icoon voor EPS woningbouw.
EPS voor woningbouw

EPS in je huis? Dat kan! Piepschuim bouwelementen kun je prima combineren met een hoofdconstructie van staal, hout of beton.

Wij kunnen je de benodigde prefab tempex onderdelen leveren op locatie. Denk aan de fundering, vloer- en dakisolatie en wandelementen. Hiermee kan het bouwbedrijf vervolgens aan de slag. Op dit moment dragen we voornamelijk bij aan de realisatie van vrijstaande woningen en recreatiewoningen voor particulieren en bouwbedrijven.

Benieuwd hoe wij werken? Bekijk dan ons fullservice stappenplan van ontwerp tot levering.

Lees meer
Lees minder

Tempex bouwelementen in beeld

Een overzicht in beelden hoe EPS toegepast kan worden in de woningbouw en betonbouw. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw bouwproject.

  • All
  • Betonbouw
  • Funderingsbekistingen
  • EPS woningbouw

Start je eigen kunstwerk.

Bedenk het maar, wij maken het. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.