Het eindresultaat mag er zijn: een 12 meter hoge tulpenvaaspiramide aan de A13. Oftewel, de grootste tulpenvaas ter wereld! Wij maakten de basis van dit kunstwerk van EPS en voorzagen het van een gladde beschermende polyurethaancoating. Vervolgens gingen de onderdelen naar Delft, waar kunstenaars van Royal Delft de vaas beschilderden. Het kostte hen drie weken om het witte piepschuim om te toveren tot deze Delfts blauwe parel. Een spannend project, want pas bij de daadwerkelijke plaatsing was er de mogelijkheid om te testen of onze tempex onderdelen zeker zouden passen op de staalconstructie, die op een andere locatie was gemaakt. En het past precies, zoals een tulp in de perfecte vaas!

De Tulpenpiramide is een onderdeel van het themajaar Delft en de Gouden Eeuw en is een samenwerking tussen Land Art Delft en Royal Delft. Ook de gemeente Delft, Delft Marketing en diverse ondernemersorganisaties hebben bijgedragen aan dit project. De initiatiefnemer is Paula Kouwenhoven.

De onderdelen van de tulpenvaas los van elkaar en nog niet bespoten. De onderkant is een wit vierkant en de bovenkant is een vierkant die steeds dunner word.