Dit zijn wij.

Samen met Unibouw, Havebo, Città Romana en Bouwgrondvinden.nl vormen we de Van Dijk Groep. Wij denken in mogelijkheden. Heb je een ontwerp? Of misschien alleen nog maar een idee? De la Roy denkt als EPS-specialist graag met je mee. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.
Contact Download onze folder
Het De La Roy hoofkantoor met iedere etage een glazen want dat onderbroken wordt door houten aspecten.

Wij zijn De la Roy.

Wij zijn De la Roy.
Geen ontwerp is ons te gek. Als specialist in het bewerken en contoursnijden van tempex realiseren we de meest complexe producten. Maar zo begon het niet, ruim zestig jaar geleden. De la Roy werd opgericht als isolatiebedrijf van koud- en warmwaterleidingen. Later kwam daar de handel in onder meer isolerende dakplaten, vloerplaten en spouwplaten bij. Na de samenwerking in 2007 met Hendrik van Dijk (oprichter Unidek) en de aanschaf van een contoursnijmachine ging onze designafdeling pas echt groeien. Sindsdien voeren we met trots de naam De la Roy Isolatie & Design.


Het begin van De la Roy
In 1959 start Wiel de la Roy zijn bedrijf W.J. De la Roy B.V. aan de Gasstraat in Venray. Hij isoleert koud- en warmwaterleidingen voor grote ondernemingen als Rank Xerox, Océ, DSM en tuinders in de omgeving. Al snel koopt hij de naastgelegen oude gasfabriek om isolatiemateriaal voor leidingen en ketels op te kunnen slaan. Als het pand door een brand totaal verwoest wordt, laat De la Roy zich niet uit het veld slaan. Hij bouwt het magazijn opnieuw op met de schoongemaakte stenen en bouwt daar ook een nieuw woonhuis bij. Intussen neemt de hoeveelheid werk enorm toe. Met de opkomst van de agrarische sector voegt De la Roy ook stalisolatie aan het portfolio toe. Niet veel later komen daar de isolatiewerkzaamheden voor utiliteits- en woningbouw bij.


Handel in isolatiematerialen
Rond 1970 breidt Wiel de la Roy zijn bedrijf uit met de handel in isolatiematerialen. Hij schaft een professionele freesmachine aan die twee groeven kan maken in tempexplaten. Dit verbindingssysteem voorkomt een koudebrug tussen isolatieplaten. Ideaal voor koel- en vriescellen. De vraag naar isolatiematerialen vanuit de utiliteits- en woningbouw groeit nog steeds. In 1974 bouwt De la Roy een grote nieuwe bedrijfshal van 1250 vierkante meter. Vrachtwagens rijden af en aan. Halverwege de jaren tachtig onderscheidt De la Roy zich in de markt met isolatiemateriaal op maat voor de bouw.


Een nieuwe koers
In 1977 vindt er een tragisch vliegtuigongeluk plaats op Tenerife. Wiel en zijn vrouw Annie komen daarbij om het leven. Ze laten vijf kinderen achter. Het bedrijf gaat door onder leiding van Ria Latimer, de zus van Wiel, en haar man Andy. Opa en oma De la Roy nemen de zorg van de kinderen op zich. Begin jaren negentig voegt Henny, de zoon van Wiel en Annie, zich als bestuurder bij het bedrijf. Hij besluit zich met De la Roy te specialiseren in EPS-maatwerk. Hij schaft snijmachines aan waarmee alle vormen in het piepschuim gesneden kunnen worden, zoals decoratie en belettering voor interieur- en decorbouw. In 2007 komt er een nieuw bedrijfspand aan de Industriestraat in Venray en verandert de bedrijfsnaam in De la Roy Isolatie & Design. Vanaf dit moment is Hendrik van Dijk nauw betrokken bij De la Roy en wordt er al veel samengewerkt met Havadi. Zij beschikken over een 3D-freesmachine en een spuitcabine. Een gouden combinatie met de contoursnijmachines van De la Roy. Op 1 januari 2010 verhuizen we naar Gemert. Maar al snel werd ook hier de jas te krap. Daarom zitten we sinds september 2019 samen met de andere bedrijven van de Van Dijk Groep (VDG) in een splinternieuw duurzaam pand aan de Industrieweg in Gemert. Hier werken we met vijftien mensen aan de meest complexe objecten van tempex.

Het team

Deze mensen staan voor je klaar om van jouw product een succes te maken.
Directeur Erik van den Eijnde met een nette blouse en spijkerbroek aan zitten op een geel designer bankje. Met een houten muur op de achtergrond.
Erik van den Eijnde

Directeur

06 20 86 17 70

evdeijnde@delaroy.nl

Henny de la Roy staat met zijn armen over elkaar tegen een houten muur. Henny de la Roy heeft een blauwe blouse aan en draagt een stijlvolle bril.
Henny de la Roy

Creatief Manager

06 50 60 77 07

hdlroy@delaroy.nl

Erik Franc leunt over een stoel die voor een blauwe muur aan staat. Erik heeft een witte bloes aan.
Erik Franc

Commercieel Technisch Adviseur

06 51 78 90 97

efranc@delaroy.nl

Serge Geertsema hangt over zijn bureau heen en draagt een bruine polo.
Serge Geertsema

Commercieel Technisch Adviseur

06 51 18 53 89

sgeertsema@delaroy.nl

René Huijbers zit met een nette bloes aan op een witte stoel met een houten achtergrond.
René Huijbers

Inkoop / Planning / Logistiek

rhuijbers@delaroy.nl

Lieke van Helden - van Lipzig zit achter haar bureau met een zwart bloesje aan.
Lieke van Helden - van Lipzig

Management Assistente

lvhelden@delaroy.nl

Joost Banken staat in de deuropening met een donker blauwe bloes aan met daaronder een licht blauwe spijkerbroek.
Joost Banken

Tekenaar / Werkvoorbereider

jbanken@delaroy.nl

Tom van Stokkem leunt op een witte stoel die voor een houten muur staat. Tom van Stokkem heeft een donker groene trui aan.
Tom van Stokkem

Tekenaar / Werkvoorbereider

tvstokkem@delaroy.nl

Erik van Diepenbeek

Tekenaar / Werkvoorbereider

evdiepenbeek@delaroy.nl

Ronald van Vugt staat achter het bedieningspaneel van een van onze apparaten. Hij draagt zijn De La Roy bedrijfskleding.
Ronald van Vugt

Meewerkend Voorman Productie

0492 37 00 64

rvvugt@delaroy.nl

Rudy Peeters is bezig met het zagen van een van onze projecten. Rudy draagt onze bedrijfskleding en een koptelefoon.
Rudy Peeters

Productiemedewerker / Timmerman

Hans Klaassens staat achter een bedieningspaneel van een van onze apparaten. Hij draagt onze werkkleding.
Hans Klaassens

Productiemedewerker

Fred van de Weijenberg is onze piepschuim mallen aan het verplaatsen. Hij draagt onze zwarte bedrijfskleding.
Fred van de Weijenberg

Productiemedewerker

Henny van den Eijnde is bezig met onze heftruck en draagt onze zwarte bedrijfskleding.
Henny van den Eijnde

Productiemedewerker

Twan van de Meulengraaf onze spuiter is bezig met het vervangen van zijn verf.
Twan van de Meulengraaf

Spuiter

Wij nemen onze verantwoordelijkheid.

Duurzaam ondernemen vinden we belangrijk. Daarom recyclen we onze eigen EPS restanten en is ons pand volledig energieneutraal. Ook steunen wij het Hendrik van Dijk Fonds, opgericht in naam van de grondlegger van de Van Dijk Groep. Het fonds levert een wezenlijke en controleerbare bijdrage aan bouwkundige en infrastructurele projecten voor algemeen nut in derdewereldlanden.
Een aantal gebouwen van Hendrik van Dijk Fonds. Deze gebouwen zijn het thuis van vele mensen.
Hendrik van Dijk Fonds
Wij dragen het Hendrik van Dijk Fonds een warm hart toe, u ook? http://www.hendrikvandijkfonds.nl/
Het hoofdkantoor van De La Roy met de uitleg hoe we bijdragen aan duurzaamheid.
Duurzaamheid
Alle ruimtes in het gebouw van de Van Dijk Groep zijn voorzien van ledverlichting. Op het dak liggen 832 zonnepanelen en we maken gebruik van een luchtwarmtepomp. Gas is er niet meer bij. En uiteraard zorgde De la Roy voor de hoogwaardige isolatie van het pand.

Het Laatste Nieuws.

Start je eigen kunstwerk.

Bedenk het maar, wij maken het. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.