Wij zijn De la Roy, EPS-specialist.

Samen met Unibouw, Havebo, Città Romana en Bouwgrondvinden.nl vormen we de Van Dijk Groep. Wij denken in mogelijkheden. Heb je een ontwerp? Of misschien alleen nog maar een idee voor een product van piepschuim? De la Roy denkt als specialist graag met je mee. Neem contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.
Contact Download onze folder

Onze geschiedenis in de wereld van tempex.

Wij zijn De la Roy.
Geen ontwerp is ons te gek. Als specialist in het bewerken en contoursnijden van tempex realiseren we de meest complexe producten. Maar zo begon het niet, ruim zestig jaar geleden. De la Roy werd opgericht als isolatiebedrijf van koud- en warmwaterleidingen. Later kwam daar de handel in onder meer isolerende dakplaten, vloerplaten en spouwplaten bij. Na de samenwerking in 2007 met Hendrik van Dijk (oprichter Unidek) en de aanschaf van een contoursnijmachine ging onze designafdeling pas echt groeien. Sindsdien voeren we met trots de naam De la Roy Isolatie & Design.


Het begin van De la Roy
In 1959 start Wiel de la Roy zijn bedrijf W.J. De la Roy B.V. aan de Gasstraat in Venray. Hij isoleert koud- en warmwaterleidingen voor grote ondernemingen als Rank Xerox, Océ, DSM en tuinders in de omgeving. Al snel koopt hij de naastgelegen oude gasfabriek om isolatiemateriaal voor leidingen en ketels op te kunnen slaan. Als het pand door een brand totaal verwoest wordt, laat De la Roy zich niet uit het veld slaan. Hij bouwt het magazijn opnieuw op met de schoongemaakte stenen en bouwt daar ook een nieuw woonhuis bij. Intussen neemt de hoeveelheid werk enorm toe. Met de opkomst van de agrarische sector voegt De la Roy ook stalisolatie aan het portfolio toe. Niet veel later komen daar de isolatiewerkzaamheden voor utiliteits- en woningbouw bij.


Handel in isolatiematerialen
Rond 1970 breidt Wiel de la Roy zijn bedrijf uit met de handel in isolatiematerialen. Hij schaft een professionele freesmachine aan die twee groeven kan maken in tempexplaten. Dit verbindingssysteem voorkomt een koudebrug tussen isolatieplaten. Ideaal voor koel- en vriescellen. De vraag naar isolatiematerialen vanuit de utiliteits- en woningbouw groeit nog steeds. In 1974 bouwt De la Roy een grote nieuwe bedrijfshal van 1250 vierkante meter. Vrachtwagens rijden af en aan. Halverwege de jaren tachtig onderscheidt De la Roy zich in de markt met isolatiemateriaal op maat voor de bouw.


Een nieuwe koers
In 1977 vindt er een tragisch vliegtuigongeluk plaats op Tenerife. Wiel en zijn vrouw Annie komen daarbij om het leven. Ze laten vijf kinderen achter. Het bedrijf gaat door onder leiding van Ria Latimer, de zus van Wiel, en haar man Andy. Opa en oma De la Roy nemen de zorg van de kinderen op zich. Begin jaren negentig voegt Henny, de zoon van Wiel en Annie, zich als bestuurder bij het bedrijf. Hij besluit zich met De la Roy te specialiseren in EPS-maatwerk. Hij schaft snijmachines aan waarmee alle vormen in het piepschuim gesneden kunnen worden, zoals decoratie en belettering voor interieur- en decorbouw. In 2007 komt er een nieuw bedrijfspand aan de Industriestraat in Venray en verandert de bedrijfsnaam in De la Roy Isolatie & Design. Vanaf dit moment is Hendrik van Dijk nauw betrokken bij De la Roy en wordt er al veel samengewerkt met Havadi. Zij beschikken over een 3D-freesmachine en een spuitcabine. Een gouden combinatie met de contoursnijmachines van De la Roy. Op 1 januari 2010 verhuizen we naar Gemert. Maar al snel werd ook hier de jas te krap. Daarom zitten we sinds september 2019 samen met de andere bedrijven van de Van Dijk Groep (VDG) in een splinternieuw duurzaam pand aan de Industrieweg in Gemert. Hier werken we met vijftien mensen aan de meest complexe objecten van tempex.

Maak kennis met onze EPS-experts

Deze mensen staan voor je klaar om van jouw product een succes te maken.
Erik van den Eijnde

Algemeen Directeur

06 20 86 17 70

evdeijnde@delaroy.nl

Jurrian Hilberts

Adjunct Directeur

06 45 52 28 64

jhilberts@delaroy.nl

Henny de la Roy

Creatie en Development Manager & Commercieel Technisch Adviseur - Technical Shapes & Insulation

06 50 60 77 07

hdlroy@delaroy.nl

Erik Franc

Commercieel Technisch Adviseur - Design & Art

06 51 78 90 97

efranc@delaroy.nl

Serge Geertsema draagt een bruine polo en leunt op zijn bureau dat naast een blow up van tempex staat.
Serge Geertsema

Commercieel Technisch Adviseur - Building & Infrastructure

06 51 18 53 89

sgeertsema@delaroy.nl

René Huijbers zit met een nette bloes aan op een witte stoel met een houten achtergrond en vertelt met gevouwen handen hoeveel EPS blokken hij heeft ingekocht.
René Huijbers

Supplychain Manager

rhuijbers@delaroy.nl

Lieke van Helden - van Lipzig zit, gekleed in een zwarte blouse, aan haar bureau om socialmediaberichten te plaatsen over de kunstwerken, bouwelementen en verpakkingen die wij van EPS maken.
Lieke van Helden - van Lipzig

Management Assistente

lvhelden@delaroy.nl

Joost Banken staat in de deuropening van het kantoor waar hij projecten voor EPS kunstwerken en verpakkingen voorbereidt en draagt een donker blauwe bloes met daaronder een licht blauwe spijkerbroek.
Joost Banken

Tekenaar / Werkvoorbereider

jbanken@delaroy.nl

Tom van Stokkem heeft een donker groene trui aan en leunt op een witte stoel die voor een houten muur staat terwijl hij denkt aan de contramal van EPS die hij moet tekenen.
Tom van Stokkem

Tekenaar / Werkvoorbereider

tvstokkem@delaroy.nl

Demi Verhoeven

Tekenaar / Werkvoorbereider

dverhoeven@delaroy.nl

Ronald van Vugt draagt de bedrijfskleding van De la Roy en bedient de contoursnijmachine.
Ronald van Vugt

Meewerkend Voorman

rvvugt@delaroy.nl

Rudy Peeters draagt een zwarte polo en gehoorbescherming terwijl hij de zaagmachine instelt om een houten plaat op maat te maken waarmee we een EPS bekisting verstevigen.
Rudy Peeters

Productiemedewerker

Hans Klaassens staat achter het bedieningspaneel van onze freesmachine. Hij draagt onze werkkleding.
Hans Klaassens

Productiemedewerker

Fred van de Weijenberg draagt een aantal piepschuim (contra)mallen op zijn schouder. Hij draagt onze zwarte bedrijfskleding.
Fred van de Weijenberg

Productiemedewerker

Henny van den Eijnde draagt onze zwarte bedrijfskleding terwijl hij met de heftruck een pallet met tempex blokken vervoert.
Henny van den Eijnde

Productiemedewerker

Twan van de Meulengraaf kijkt lachend in de camera terwijl hij, gehuld in beschermende kleding, het spuitreservoir vult met polyureacoating waarmee hij een piepschuim kunstwerk gaat afwerken..
Twan van de Meulengraaf

Spuiter / Productiemedewerker

Wij nemen onze verantwoordelijkheid.

Duurzaam ondernemen vinden we belangrijk. Daarom recyclen we onze eigen EPS restanten en is ons pand volledig energieneutraal. Ook steunen wij het Hendrik van Dijk Fonds, opgericht in naam van de grondlegger van de Van Dijk Groep. Het fonds levert een wezenlijke en controleerbare bijdrage aan bouwkundige en infrastructurele projecten voor algemeen nut in derdewereldlanden.
Een aantal gebouwen die deel uit maken van de projecten die het Hendrik van Dijk Fonds steunt., en waarvoor het fondsen werft onder bouwbedrijven waarvan sommigen met EPS mallen en bekistingen werken.
Hendrik van Dijk Fonds
Wij dragen het Hendrik van Dijk Fonds een warm hart toe, u ook? http://www.hendrikvandijkfonds.nl/
Het hoofdkantoor van De La Roy met de uitleg hoe we bijdragen aan duurzaamheid; bijvoorbeeld door de hoogwaardige isolatie met EPS.
Duurzaamheid
Alle ruimtes in het gebouw van de Van Dijk Groep zijn voorzien van ledverlichting. Op het dak liggen 832 zonnepanelen en we maken gebruik van een luchtwarmtepomp. Gas is er niet meer bij. En uiteraard zorgde De la Roy voor de hoogwaardige isolatie van het pand.

Het Laatste Nieuws.

Start je eigen kunstwerk.

Bedenk het maar, wij maken het. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.