Van piepschuim (EPS) hebben we een reusachtige nanocar gemaakt in 2016. Deze nanocar staat op de Grote Markt in Groningen. De nanocar is een vierwielaangedreven moleculair autootje, een spectaculaire uitvinding van RUG-wetenschapper Ben Feringa die daar dit jaar de Nobelprijs Scheikunde voor kreeg.

Deze piepschuim nanocar heeft een totale afmeting van maar liefst 6.500 x 4.000 mm en is gemaakt met onze nieuwe 3D freesmachine. Na het frezen is de nanocar voorzien van een staalconstructie voor extra stevigheid en hierna is het gecoat met een polyurea coating van 2-3mm dik. Met deze coating en tevens beschermlaag kan de nanocar buiten blijven staan.

Op deze link kunt u meer informatie vinden inzake de piepschuim nanocar: http://www.rug.nl/news-and-events/news/archief2016/nieuwsberichten/giant-nanocar-for-groningen

Uit piepschuim bestaande rode en witte ballen. De rode zitten aan iedere hoek en vormen de buitenkant. Aan de binnenkant zitten de witten die alle hoeken met elkaar verbinden door eerst de korstte zijdes te verbinden. Waarna vanuit het midden de andere zijde verbind wordt.