Het Laatste Nieuws.

Kick off H.I.E.R. 2.0 van Flexspecialisten

HIER. Vier letters die een meter hoog en samen vier meter breed zijn. Wij sneden die met onze contoursnijmachine uit EPS100 en gaven ze een oranje coating.

Nu verkrijgbaar: de desinfectiezuil

Je handen ontsmetten met desinfecterende spray of handgel voordat je een winkel of kantoorgebouw binnengaat. Het is onderdeel van het nieuwe normaal.

Volg ons ook op social media

Reviews, feiten over de technieken die we gebruiken en updates over interessante projecten. Je leest en ziet het allemaal op onze website. Volg je ons ook op LinkedIn, Facebook en Instagram?

Een sterk beeld

Met tienen stonden ze op 20 mei naast elkaar op het Malieveld in Den Haag. Wij sneden de identieke 1,80 meter hoge poppen met onze contoursnijmachine uit EPS100.

Technisch tempex: kunst in de openbare ruimte

Kunstenaars weten de weg naar ons steeds vaker te vinden. Wij vertalen hun project dan naar een object van tempex.

Lekker zitten

Nozzlestoelen. Die naam kregen ze van standbouwer So Expo uit Venray. Deze zitelementen in de vorm van spuitstukken freesden we uit EPS200.

Meer grip, maar ook aandacht door spikes

Adidas introduceerde begin dit jaar de nieuwe Predator Mutator, een voetbalschoen met 406 rubberen spikes.

Technisch tempex: een enorme barbecue

Tempex is niet het ideale materiaal om een echte barbecue van te maken. Maar het is wel heel geschikt om een enorme uitvergroting van het origineel van te maken.

Letters voor logistiek centrum Schiphol

Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V. tekende voor de bouw van het Logistics Court Schiphol.

Samen staan we sterk

Fijn natuurlijk, dat je goede reacties krijgt op een actie. Maar het gaat natuurlijk om al die zorgverleners in de regio die vooropgaan in de strijd tegen het coronavirus!

Een bedding van piepschuim

Alsof ze de rivier letterlijk heeft opgepakt en meegenomen. Deze grillige vorm is namelijk de bedding van de rivier Mississippi.

Productie in coronatijd

Producten maken van piepschuim, dat gaat niet vanuit de huiskamer. Maar met goede afspraken kunnen wij ondanks het coronavirus op een gezonde manier blijven produceren.

Technisch tempex: trappen

In de bouw gebruikt men voor het storten van betonelementen vaak een contramal.

Bekisting voor betonnen kolommen

Het gebied rondom het station in Goes wordt vernieuwd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de spooronderdoorgang.

Piepschuim als pure kunst

In Mierlo staat een strak wit huis. De moderne architectuur komt uit de pen van Nick Matulessy van @architectdirect.

Technisch tempex: 3D-logo Automotive Campus Helmond

Een logo in 3D komt tot leven. Verander je van standpunt, dan verandert ook het aanzicht.

Letters met betonlook

Met een robuuste betonuitstraling prijkten deze letters op de beursstand van Cugla tijdens Betondag 2019.

Mallen voor een betonnen luifel

Een enorme betonnen kever. Die je beschutting geeft op een regenachtige dag of als de zon fel brandt aan de hemel.

Technisch tempex: sierlijsten

Tempex als toepassing in de bouw. Dan denk je waarschijnlijk aan isolatie. Of bekistingen om beton in te storten.

Een hashtag in 3D

Hashtag #vet. Anderhalve meter hoog en drie meter breed.

Gebakken lucht op papier

Een mooi artikel met daarboven een kop die doet grinniken. Onze creatief manager Henny de la Roy en commercieel technisch adviseur Erik Franc gaven een interview voor de eerste Eindhoven Business van 2020.

Piepschuim blokken voor HEMA

“Bij HEMA is echt alles HEMA”. Met die tekst begint de tv-commercial van het warenhuis. Als de camera langs alle producten scheert, dan komt ook ons werk in beeld.

Technisch tempex: luifel

Een luifel van tempex? Dat kan. Voor de ANWB hebben we een overkapping ontworpen die bestaat uit EPS met daarin een stalen geraamte.

Zo maak je een statement met piepschuim

In 2012 rolde er een gigantisch gouden varken door de stad Antwerpen. Het beest werd door mensen voortgetrokken. Maar goed dus dat het van piepschuim gemaakt was.

Moderne kantoortribunes

Voor de kantoorinrichting van het World Trade Center in Utrecht (WTC) ontwierpen we samen met onze klant Topcover een speciaal zitobject.

Technisch tempex: vuurvaste stenen uit piepschuim contramal

Wist je dat EPS ook uiterst geschikt is als contramal? Bijvoorbeeld voor het storten van vuurvaste stenen.

Polyurethaancoating in een mal

Polyurethaancoating is een functionele toepassing in een contramal. De opdracht van K_Dekker Bouw & Infra is daar een goed voorbeeld van.

Verpakking op maat

Heb je een speciale verpakkingswens? Wij denken graag met je mee. Zo ontwikkelden we een speciaal verpakkingsmateriaal van EPS200 dat het mogelijk maakt om zes schuifdaken voor de Ford Kuga in een kist of doos te verpakken.

Technisch tempex: schuifdakverpakking

Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht. Daardoor heeft het een hoog schokabsorberend vermogen. Daarom vroeg een van onze klanten ons om een transportverpakking te ontwikkelen voor autoschuifdaken.

Lekker zitten op een rotsblok

In Milaan, stad van mode en design, wordt elk jaar de Salone del Mobile georganiseerd. Onder de titel ‘Masterly – The Dutch in Milano’ presenteren onder meer Nederlandse ontwerpers en ambachtelijk producerende bedrijven zich in het centrum van de Italiaanse stad.

Hoe verpak je de cabine van een kraan?

Meedenken over de verpakking van een niet alledaags product. En dat ontwerp daarna zelf voor de klant uitvoeren. Dat zijn bijzondere processen met eindresultaten waar we bij De la Roy trots op zijn.

Auto’s frezen

Een auto van tempex. Voor een presentatie of als decorstuk. We hebben er al meerdere gemaakt voor verschillende klanten. Zoals de stijlvolle cabrio in dit filmpje.

De kunst van het piepschuim snijden

Staffa, een Schots eiland dat helemaal uit basaltsteen bestaat, was de inspiratiebron voor deze gelijknamige wandsculptuur van John Breed.

Het nut van tempex in een duurzame innovatie

Drijfvuil, de openwaterversie van zwerfafval. Advies- en ingenieursbureau Tauw in Deventer ontwikkelde een innovatief systeem om dit soort vervuiling op te ruimen.

Dansende piano voor Marco Borsato

Heeft het concert dan meer glans? Wij dachten van wel! De witte hoogglans piano met stijlvolle kruk was wat ons betreft een van de hoogtepunten van de Marco Borsato-concertreeks, eind mei en begin juni in stadion De Kuip in Rotterdam.

Ei-ndhoven

Paaseieren schilderen, maar dan op hoog niveau. Dertig kunstenaars voorzagen deze geschuurde eieren van piepschuim van kunstzinnige en kleurrijke beschilderingen.

Megavulblokken van tempex

Deze megablokken van EPS60 zijn onderweg naar een aannemer in Rotterdam. En dit is nog maar 20 procent van de blokken die wij maakten.

Blow up van een mega powerkist

Wij zijn niet de enige die de grote voordelen van werken met airpop zien. Zo gebruikt IsoBouw tempex als basismateriaal voor isolerende bouwproducten. Het was dan ook niet gek dat het bedrijf ons vroeg om voor de bouwbeurs 2019 in Utrecht een powerkist van EPS100 te maken.

Oplossing puzzel

Zie de afbeeldingen voor een aantal oplossingen van onze De la Roy EPS puzzels.

Start je eigen kunstwerk.

Bedenk het maar, wij maken het. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.